vineri, 26 iunie 2009

Ciudateniile lui Michael Jackson



O camera de oxigen, un cimpanzeu domestic, o ferma ca-n povesti si numeroase operatii estetice sunt numai cateva dintre ciudateniile lui Michael Jackson, care i-au atras porecla de "Wacko Jacko", transmite AFP.


Simbol al deschiderii posturilor "albe" de televiziune, precum MTV, fata de muzica interpretilor de culoare, Michael Jackson era in anii '80 o vedeta "sanatoasa", cu un zambet larg, capabil de performante scenice uimitoare, inscriindu-se in linia vedetelor de culoare promovate de casa de discuri Motown (Detroit).

Insa, in timp ce Jackson-mania cucerea lumea intreaga, iar melodia "Billie Jean" era fredonata de la Tokyo pana la Paris, fizicul cantaretului s-a transformat treptat: pielea i-a devenit din ce in ce mai alba, iar nasul tot mai acvilin, comenteaza AFP, potrivit NewsIn. Michael Jackson a negat insa ca a recurs la chirurgie estetica, in afara de doua operatii de rinoplastie, si a explicat albirea pielii printr-o boala, vitiligo. Din acel moment nu a mai iesit in soare fara umbrela si a purtat adeseori o masca pe nas si gura. Cei care s-au apropiat de cantaret au remarcat un machiaj gros.

Obsesiile sale pentru igiena i-au atras porecla de "extraterestru", iar unii spuneau ca doarme intr-o camera de oxigen.

Jackson a transformat o ferma din California, resedinta sa, intr-un parc de distractii pe care l-a numit Neverland, un omagiu adus idolului sau Peter Pan, copilul care nu vrea sa creasca. O alta ciudatenie, superstarul si-a luat ca animal de companie un cimpanzeu numit "Bubbles".

In 1993 insa, aceasta imagine de excentrism cuminte a disparut odata cu plangerea depusa de un adolescent in varsta de 13 ani care il acuza pe Jackson de abuz sexual, relansand astfel zvonurile cu privire la zilele petrecute de copii la Neverland.

Un an mai tarziu, regele muzicii pop s-a casatorit, spre surprinderea tuturor, cu fiica lui Elvis Presley, Lisa Marie. Presa a suspectat ca a fost voba de o actiune de PR pentru imbunatatirea imaginii artistului, mai ales ca in 1996 cuplul a divortat.

Cea de-a doua sotie a cantaretului, o infirmiera, i-a nascut doi copii. La sfarsitul anului 2002, se naste al treilea sau urmas, dintr-o mama purtatoare. Cantaretul a prezentat copilul presei si fanilor tinandu-l suspendat pentru cateva secunde deasupra balconului unui hotel din Berlin, un gest socant care a generat un nou scandal.

Dar problemele erau inca la inceput. In 2003, interpretul a declarat intr-un documentar britanic ca ii place sa doarma, complet nevinovat, cu baieti de varste mici. Regele muzicii pop a fost chemat in instanta din nou pentru abuz sexual, dar a fost achitat in iunie 2005.

Procesul a adus in atentia publica detalii despre Neverland si amenajarea sa. Spre exemplu, s-a aflat ca la resedinta lui Jackson se afla armuri medievale si statui ale unor super eroi, iar in biblioteca sa se afla Bilbia, dar si romane clasice din literatura franceza.

"Michael Jackson este exemplul perfect al persoanei distruse de nivelul de glorie pe care l-a atins", explica in 2008 Robert Thompson, profesor de media audovizuale la Universitatea din Syracuse, New York.
Sursa: 9am

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu