joi, 6 august 2009

Top 13: moduri bizare de a muri

1. Jucatorul de baseball Ray Chapman, care activa la clubul Cleveland Indians, se pare ca este singurul om care a murit in timpul unui meci de acest gen, in urma unei lovituri cu o minge. In acea perioada aruncatorii obisnuiau sa murdareasca mingea de baseball pentru a o face cat mai putin vizibila. La data de 6 august 1920, in timpul unui meci impotriva echipei New York Yankees, Chapman a decedat ca urmare a loviturii in cap cu mingea pe care a aruncat-o Carl Mays.

2. Homer si Langley Collyer au fost doi frati care dezvoltasera o obsesie pentru lucruri vechi. Cei doi nu aruncau niciodata nimic, dimpotriva, colectionau mai ales ziare vechi. Au inventat chiar si capcane, pentru eventualitatea in care cineva ar fi intrat in casa lor - aveau o obsesie si pentru siguranta. In anul 1947 un anonim anunta politia ca in casa in care locuiau acestia exista un cadavru. Deplasat la fata locului pentru a vedea despre ce era vorba, echipajul de politie l-a gasit mort pe Homer, fratele sau fiind de nagasit. Doua saptamani mai tarziu, barbatul a fost gasit odata cu indepartarea celor aproape 100 de tone de gunoi si ziare vechi. Se parte ca Homer se strecura zilnic prin coridoarele create in mormanul de ziare, pentru a-i duce mancare fratelui sau paralizat. Dar Homer a cazut intr-una din capcanele sale, iar Langley a murit cateva zile mai tarziu prin infometare.

3. Au fost inregistrate mai multe cazuri de deces pe toaleta. Insa cea mai celebra este cea a lui Elvis Presley. Acesta a fost gasit intins in baia din louita sa din Graceland, dupa ce aparent a facut infarct si a cazut de pe toaleta. Doctorii au pus acest lucru pe seama pastilelor pe care artistul le inghitea necontrolat.

4. In anul 1991, Yooket Paen in varsta de 57 de ani a murit in timp ce se plimba prin ferma sa. Aceasta a alunecat intr-o groapa, in cadere s-a agatat de un cablu de curent, iar sfarsitul inevitabil s-a produs prin electrocutare. Pana aici doar un accident relativ bizar, insa la inmormantare, sora sa, Yooket Pan, aratand cum s-a intamplat nefericitul eveniment, a alunecat si a atins acelasi fir. Yooket Pan a decedat si ea prin electrocutare.

1 comentarii:

Adi spunea...

Bizar e faptul ca Top 13 contine de fapt doar 4 puncte :))

Trimiteți un comentariu