joi, 3 septembrie 2009

De ce uram tiganii..

Exista prea putine persoane care nu sunt rasiste si acele persoane sunt cele care reprezinta fiecare rasa in parte(ce am vrut sa spun este ca tiganii nu se urasc pe ei),in rest fiecare dintre noi sau cel putin eu, simt un oarecare dispret combinat cu ura si scarba cand vine vorba despre aceasta rasa.
Nu mi-am dorit niciodata sa fiu rasist si nici nu sunt atata timp cat tiganii sunt cumsecade,muncesc sa faca un ban cinstit,au familii si, copii lor se duc la scoala, se comporta ca niste copii educati si civilizati.Dar problema este ca sunt foarte putini care indeplinesc conditiile de mai sus si pentru aceia tot respectul din partea mea.
Prima data o sa va povestesc ce am vazut acum cateva saptamani:-intr-o seara eram cu o prietena ne indreptam spre casa,putin mai la vale de noi o gasca de scursuri statea pe scari si isi etala "smecheria" ,la un moment dat pe langa ei trec 2 politisti si incepe bataia de joc la adresa lor:"-ba prostilor hai aveti curaj sa veniti la noi?" plus alte injurii la adresa lor,acestia trec pe langa ei si nici nu se uita in spate(probabil de frica).Eu am ramas socat, cum plm daca politia care ar trebui sa-mi asigure mie cetateanului siguranta de care am nevoie nu le face nimic la aia, atunci eu ce putere as avea sa fac ceva cum ar trebui sa actionez in cazul in care un nenorocit de ala ma agreseaza?Sa sun la politie? :))Si ei ce sa faca saracii daca atunci cand si-au batut aia joc de ei nu au fost in stare sa cheme un echipaj de jandarmi si sa ii invete ce-i ala respect..da in fine politia nu reprezinta siguranta si incredere ci nesiguranta, neincredere si bataia de joc.
Cateva motive pentru care am sentimentul asta fata de ei:
1-pentru ca sunt numiti rromi si ne fac de cacat prin tarile europene in care se duc prin comportamentul lor de satra,prin cersit,prin infractiunile pe care le comit si multe altele pe care le stiti la fel de bine ca si mine
2-pentru ca nu poti sa te plimbi seara linistit pe strada fara sa te gandesti ca este posibil sa te intalnesti cu un tigan care sa-ti ceara ceva,care sa se ia de tine ca i s-a parut ca te-ai uitat nu stiu cum, sau care sa zica ceva la adresa ta,sau mai rau care sa te talhareasca.
3-pentru ca desi nu platesc niciun impozit la stat si nu au legal, niciun venit isi ridica palate ,au mercedesuri si bmw-uri ,pe cand un Roman care munceste cinstit debia isi permite sa duca un trai cat de cat decent.
4-pentru comportamentul care il au zi de zi pe strada
5-pentru ca vor sa arate ei mereu ca sunt smecheri, si la intimidare te ameninta sau se iau de tine degeaba.
Ar mai fi multe motive de scris aici dar va las pe voi cei care o sa-mi cititi articolul sa le spuneti.
Nu dezmit faptul ca sunt si romani care au acest comportament dar sunt mai putini.
SUNT SCARBIT!
Sa nu se inteleaga gresit : sunt scarbit de cei care nu ar trebui sa existe intr-o societate civilizata pentru toti ceilalti care isi vad de traba lor, cum am zis si mai sus tot respectul!
Scuzati eventualele greseli dar este scris in graba.


3 comentarii:

L.G. spunea...

:) eu sunt pe un sfer tigan si nu mi-e frica sa recunosc, chiar ma mandesc cu asta (bunica din partea tatalui este tiganca)

ca veni vorba de acele puncte la care tu te referi, sa iti aduc niste lamuriri:
la pct 1: asta fac(-em) pentru ca asa a fost mereu, nu doar acum
la pct 2:aici ai dreptate, nu uita insa ca nu doar tiganii sunt asa
la pct 3:te impiedica cineva sa nu faci la fel? nu conteaza modul in care faci bani, conteaza sa ii faci:)
la pct 4:aici nu inteleg, vad copii de 12 ani cu comportamentul: "bă !eu daca vreau te bat"
la pct 5:nu cred ca cel care stau prin gunoaie fac asa ceva, sunt multe categorii despre care sa vorbesti

interesant articolul :)

2 lei spunea...

Dupa cum mai spus eu aici m-am referit numai la scursuri ..dar frate daca esti tigan, iti vezi de treaba ta tot respectul!

Anonim spunea...

L.G. se vede ca esti tigan baiatule...cum vine asta"nu conteaza modul in care faci bani, conteaza sa ii faci"...si daca dai omului in cap pe starda sau iti trimiti plodu' murdar sa cerseasca cu nesimtire pe strada adica la modul da-mi si mie saru'mana si daca ii spui nu iti dau sa te injure si sa te scuipe de parca ar fi dreptul lui si obligatia ta sa ii dai bani...ca sa ce? sa-si ia scursura de ta'su bmw sau sa mai faca o turla la palat? sunteti niste scarbe cu o mentalitate de rahat...si pentru cei 1-2% care merita tot respectul trebuie sa suportam o gloata de inculti, talhari, nespalati care se inmultesc doar ca sa fie cat mai multi. ce e mai rau ca toti idiotii gen madonna care se dau mari si tari ca ce oameni cu suflet sunt ei ca nu vor sa mai fie discriminati tiganii habar nu au ce se intampla in tara asta si vin sa ne arate pe noi cu degetul ca cica nu-i respectam...jalnic oameni buni, jalnic...

Trimiteți un comentariu