duminică, 20 decembrie 2009

Hip Hopul romanesc se schimba!

Incepe sa se miste treaba in hip hopul romanesc si asta e bine nu mai sunt doar cateva trupe de care stie tot romanul:Parazitii , Mafia si ceilalti lansati pe langa ei.
Cativa baietii s-au desprins de sub tutela ocrotitoare a mafiei si a parazitiilor si au inceput sa faca treaba pe cont propriu si sincer sa va zic ceea ce fac este bine si nu poate sa-i propulseze decat intr-o singura directie adica in varful topurilor.

Primul pe lista este Guess Who. Acesta s-a lansat in muzica cu ajutorul baietilor de la Parazitii fiind membru impreuna cu Zekko al formatiei Anonim.Guess Who a lansat 2 albume :"Probe Audio" care a avut un mare succes si la care s-au inregistrat un numai foarte mare de vanzari, dupa ceva timp artistul da drumul la o piesa pe internet sub numele de "noi in anul 2000" care este promovata de catre Serban Huidu si Mihai Gainusa la Kiss fm, astfel lumea aude de aceasta piesa si Guess Who impreuna cu Agresiv si Spike sunt promovati la mai multe emisiuni sub numele de "baietii de la trupa gueess who".Nu dupa mult timp Guess Who filmeaza un videoclip la piesa numita initial "noi in anul 2000" si redenumita "locul potrivit" care este promovat pe toate canalele importante de muzica, videoclipul "locul potrivit" este ditribuit pe un nou album al lui Guess Who care poarta acelasi nume si care este distribuit impreuna cu albumul lui Spike "Ramanem prieteni" cu ajutorul Gazetei sporturilor.Cele doua albume se vand intr-un numar foarte mare semn ca lumea vrea sa asculte si altceva in afara de piese cu influente de club!
Ascultati "Locul potrivit" si continuam cu Spike


Urmatorul pe lista mea este Spike , artist lansat de parazitii si care a scos sub tutela 20 cm records albumul "Relatii cu publicul" in 2006 care a facut furori deoarece spike venea cu un stil cu totul nou fata de cel cu, care era obisnuit publicul.Filmeaza 2 videoclipuri la 2 piese de pe album :"Bizar" cu Cheloo si piesa care mie imi place foarte mult "Sub papuc SRL".Inaintea acestui album Spike lansase mai in tinerete albumul "Proiectul mata". Iesit de sub tutela baietilor de la Parazitii , Spike cocheteaza ceva timp cu regia si isi lanseaza propriul lui studio de productie.Spike lanseaza albumul "Ramanem prieteni", foarte asteptat de fanii lui si indelung amanat de artist din diverse motive.Isi regizeaza propriul videoclip al piesei "Banii" de pe album,
regizeaza videoclipul la piesa "Tu" prezenta atat pe albumul lui cat si pe cel al lui Guess who, piesa si videoclip care s-au bucurat de un mare succes.
Sincer albumul lui Spike nu s-a ridicat la asteptarile mele, dar in schimb am ramas foarte placut surprins de catre videoclipul piesei "Banii".De un lucru sunt sigur : SPIKE E TARE LA REGIE.
Va las acum sa va delectati cu videoclipul piesei Banii si continuam cu Grasu xxl


Urmatorul pe lista mea este maestrul GRASU XXL , care mi se pare una dintre cele mai tari voci din peisajul hip hopului romanesc. Dupa ce a cochetat mult timp cu Bug Mafia , acesta isi lanseaza propriul album cu un sound care aducea foarte mult a hip hop strain si care suna tare bine.Grasu filmeaza 2 videoclipuri primul dintre ele fiind la piesa "maria ioana" care a avut un foarte mare succes.Apoi artistul lanseaza un videoclip la piesa "Curaj" care are un un mesaj foarte puternic.
Grasu xxl este singurul artist care a colaborat atat cu artisti din undergroundul Romanesc cum ar fi Carbon , cat si cu artisti ca Alex , Deepside Deejays si multi altii.
Noul album al lui Grasu este asteptat de foarte mult timp, ceea ce face artistul este sa ne mai incante din cand in cand cu, cate o piesa foarte buna.Artistul este momentan membru okapi sound impreuna cu agresiv, guess who, spike si maximilian.
Cel mai asteptat album din hip hopul romanesc dupa parerea mea este cel al lui grasu care urmeaza sa apara undeva la inceputul anului viitor.Pana atunci va las sa va delectati cu noul lui videoclip:


Urmatorul pe lista mea este Maximilian,artist care a iesit primul de pe mana baietilor de la Agresiv si care a venit cu un album foarte bun "volumul la maxim..ilian", care a beneficiat si un videoclip la piesa cu acelasi nume ca si albumul.


Baietii de la Agresiv au produs albumele lui spike, guess who, maximilian si urmeaza sa-i produca si albumul lui grasu.Agresiv a lansat de curand mixtapeul "ap. 71"(apar mai multi artisti printre care si grasu cu 2 piese) si a colaborat la productia piesei "Stai(esti in pericol)"


In curand o sa va prezint pe cativa baieti din undergroundul romanesc care fac treaba buna si merita ascultati!
Tin sa precizez pentru prostii care nu au inteles nimic din ceea ce am scris eu mai sus ca este punctul meu de vedere si ca este scris din cunostintele mele fara surse sau alte cacaturi.

4 comentarii:

roxx spunea...

esti foarte tare...felicitari

L.G. spunea...

da, sa stii ca toti cei pe care i-ai mentionat mai sus merita ascultati deoarece transmit un mesaj prin muzica lor.
exista o alta problema in Hip-Hop-ul Romanesc.Baietii care nu au reusit sa ajunga pana la TV sau la Kiss FM. Sunt oameni care i-am cunoscut personal cativa, cu altii doar am vorbit pe mess: Ciuraru, Vescan, Cumicu, Camuflaj, Ryu, Kryp, Rakku, Nimeni Altu si un baiat foarte destept cu o istorie in spate care acum se afla la studiourile lui Dr. Dre : Rappy
...totusi, nici Mafia nu cred ca ajunge pana la Dr.Dre

sunt multe de spus, pacat ca nu inteleg multi.

"Artistii nu pot sustine miscarea, daca miscarea nu ii sustine !" - Vescan

●Didu spunea...

Foarte frumos ai scris.

hei,vezi si de formatia Royal HH[hip'hop].

http://www.youtube.com/watch?v=JLJT_OGSzKo

^..

Anonim spunea...

primul album grasu xxl este scos cu ajutorul bug mafia :) esti cam prost informat :) si in mare parte albumul este produs de tataee.

Trimiteți un comentariu