marți, 29 martie 2011

Mancarea gatita din Hypermarketuri


Articol de Cristian Murariu , nu sunt in totalitate convins de cele spuse de el dar daca e adevarat e graoznic, nu am preluat tot articolul pentru ca mai are o parte care cuprinde aberatii:
"Daca stii niste persoane din interior ai sa ramai tampit de ce vei afla.
Nu stiu cum sta treaba cu apa asta dar stiu cum sta treaba cu tot ce inseamna “mancare gatita”. Am lucrat 3 ani intr-o astfel de retea si am ajuns sa cunosc, destul de bine, lucrurile.
Tot ce vezi expus la vitrina, ca si mancare gatita, este cea care este aproape de expirare sau care chiar este expirata de ceva vreme.
Iti dau un exemplu: ai un frigider mare (o camere de 3 pe 4 metri) plin de pui care au expirat acum ceva luni. Faci asa:
1. spargi gramada inghetata de pui cu tarnacopul, cu ranga sau cu ce ai la indemana. Romanul e inventiv.
2. iei puii, verzi de mucegai (chiar si la -20 de grade Celsius traiesc panaramele astea de microbi) si ii scoti intr-un hol
3. bagi un furtun cu apa sub presiune si incepi sa cureti puii
4. dai si cu substante frumos mirositoare, gen Cillit, Axion sau ce ai la indemana
5. puiul, frumos mirositor de acum si “mucegai free” se ia, se baga la rotisor, se prajeste si se vinde
6. chiar daca se vor strica unii la stomac, nu patesti nimic: cei de la OPC vor fi poftiti in biroul directorului, vor primi produse pentru acasa proaspete si mici atentii financiare si magazinul va primi amenda minima plus cine stie ce punere sub observatie pentru o anumita perioada (nu stiu cum se cheama exact dar este pretextul perfect pentru aia de la OPC ca sa mai vina si altadata sa mai manance ceva si sa mai faca un ban).

De asemenea, ai concursuri sau faci sacose cu daruri de sarbatori catre clienti. Doar nu vei fi prost sa pui produse proaspete, logic nu?

In alta ordine de idei, de ce sa vinzi (sa presupunem) litrul de lapte, cu 3 lei daca il iei cu 1,5 lei? Da-l cu 4-5 lei daca romanul nu are alta alternativa si cumpara caci n-are alta optiune."

Acum niste articole din unele ziare:

Jurnalul de Buzau scrie asa :

"Inspectorii de la Directia Sanitar Veterinara au descins, zilele trecute, la un hypermarket din oras, in urma unei sesizari venite de la un cumparator care s-a plans institutiei ca a cumparat, din centrul comercial, carne de pui stricata.

In urma controalelor demarate la respectivul hypermarket, inspectorii din cadrul DSV au descoperit ca sesizarea a fost cat se poate de reala. Autoritatile au gasit in galantare carne de pui refrigerata care avea semne clare de alterare. Si asta din cauza faptului ca lantul frigorific fusese decuplat de la sursa de curent. Acest fapt a costat hypermarket-ul gasit in neregula nu mai putin de 300 de milioane de lei, reprezentand amenda data de inspectorii DSV.

Aceiasi inspectori au mai controlat in perioada 10 mai-1 iunie, peste 170 de operatori economici din judet, fiind verificate patiserii, cofetării, unităti de comert cu amănuntul, unităti de comert cu ridicata, baruri, fabrici de paste făinoase, cantine, ferme de animale, restaurante, pizzerii, magazine alimentare, centre de prelucrare a laptelui, mori ori fabrici de alcool.

În urma acestor controale, inspectorii DSV au aplicat 16 sanctiuni, din care 10 avertismente şi 6 amenzi.

Printre cele mai dese greseli facute de agentii economici s-au numarat incalcarea conditiilor de igienă, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare în spatii neinregistrate, neasigurarea lantului frigorific ori manipularea eronata a marfii."

Si o reclamatie de pe site-ul reclamatiionline.ro:

NUMELE MEU ESTE SAVU DANIEL ,LOCUIESC IN BUCURESTI,SECT.3,STR.ANASTASIE PANU,NR 20 ,BL.C15,SC.1,AP 36,TEL:0729749446 SAU 0748145935.
DORESC SA VA ADUC LA CUNOSTINTA URMATOARELE:
IN SEARA ZILEI DE MARTI 27.07.2010 AM ACHIZITIONAT DIN HIPERMARKETUL REAL VITAN,PRODUSUL:"SPATE DE PUI" IN GREUTATE DE 0,788KG LA PRETUL DE 4,79 LEI/KG,AVAND CODUL:0000028239901 SI DATA EXPIRARII MARCATA PE AMBALAJ 29.07.2010.
PRODUSUL A FOST ACHITAT LA ORA 22:09.
IN DIMINEATA ZILEI DE AZI 28.07.2010 AM SCOS PRODUSUL DIN FRIGIDER UNDE IL PUSESEM ASEARA SI DESFACANDU-L DIN FOLIA DE PROTECTIE A INCEPUT SA DEGAJE UN MIROS PESTILENTIAL.
AM PROCEDAT LA IMPACHETAREA PRODUSULUI INTR-O PUNGA SI LA ORA 09:18 M-AM PREZENTAT LA BIROUL RELATII CLIENTI AL HIPERMARKETULUI REAL VITAN UNDE AM CERUT EXPLICATII.
MI-AU VERIFICAT BONUL AU VERIFICAT PRODUSUL,SI MI S-A RESTITUIT SUMA DE 3.77LEI,REFUZAND SA MI SE DEA EXPLICATII SUPLIMENTARE.
CONSIDER ACEST LUCRU,FARA ABSOLUT NICI O EXAGERARE,UN ATENTAT LA SANATATEA CONSUMATORILOR




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu