marți, 12 ianuarie 2010

Ce-am imprumutat noi de la straini?

De-a lungul timpului mai multe chestii au fost imprumutate de la straini.
De la nemti am imprumutat setea nestavilita de bere si am impresia ca suntem printre primii bautori de bere din lume dar singurii care bem de ne cacam pe noi si nu stim cand sa punem stop.
De la americani am imprumutat fast foodurile, de la turci shaorma si kebabul care s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie iar de la italieni am imprumutat pizza si pastele, dar nu am exportat piftelele, sarmalele sau alte mancaruri cu specific romanesc.
De la rusi am imprumutat vodka iar de la americani wiskeyul dar nu am exportat palinca, rachiul sau horinca de maramures.
Importam de la africani vinuri care costa 2-3 mil de lei vechi sticla in loc sa punem in valoare vinul romanesc la fel de rafinat ca ala francez daca ar beneficia de aceeasi reclama.
Importam de la chinezi si de la turci usturoi , morcovi si castraveti crescuti cu forta cand in romania sunt milioane de hectare de teren arabil.
Plecam pe plajele de cacat din alte colturi ale lumii sau pe partiile strainilor pentru ca la noi isi bat joc de noi oferind cazari la preturi exorbitante si conditii de tot cacatul atat la munte cat si la mare.
Nu mai zic mai multe ca nu mai stiu va mai las pe voi daca o sa comentati sa mai amintiti cateva dintre cacaturile astea.

2 comentarii:

Oanna_izzy spunea...

faza e ca nici sarmalele nu-s ale noastre. si pe alea le avem de la turci. Apropo... exportam fructe de padure gustoase, naturale si importam dulceturi pline de gelatina si aditivi:)

2 lei spunea...

am scris si eu din cunostintele mele este foarte posibil sa nu fie totul adevarat!:D

Trimiteți un comentariu