miercuri, 1 septembrie 2010

Nunta la Romani

http://www.agenda.ro/pictures/sex/nunta_b.jpgPetitul miresei:Desi mirii poate s-au hotarat de ani sa se casatoreasca,desi poate nunta vine doar ca si oficializare a unei relatii deja stabile mirele trebuie sa isi ia alaiul inainte de nunta,de prieteni,de rude,si sa mearga sa peteasca mireasa.Apoi...
Fedelesul sau bradul de nunta:In seara dinaintea nuntii nici sa va ganditi sa va odihniti sa fiti fresh a doua zi.Chemati iar toata gasca si incepeti sa impodobiti un brad(n-am idee pt ce) dar e bradul de nunta.Cred ca astia au incurcat nunta cu circul.Apoi luati bradul si plimbati-l prin "sat" pe la nasi,pe la mire,pe la mireasa pe acasa,sa vada toata lumea merele si covrigii din brad.
Nunta incepe dupa amiaza cu gatitul miresei si i-ati mireasa ziua buna,vesnicul cantec lauatresc de care cred putine mirese au scapat,dupa aia mireasa trebuie cumparata de mire,negocieri si strategii de vanzare mai ceva ca la piata.In timpul gatitului miresei mirele trebuie barbierit de un prieten,nu conteaza cati bani ati dat pe costum,umpleti mirele cu spuma si atacati-l cu briceagulca,de,asta e traditia:barbieritul mirelui.
Sa continuam...
Hora miresei inainte de care am mai vazut undeva trebuie sa iei o sticla umpluta cu nu stiu ce si sa te spetesti sa o arunci peste casa,nu conteaza ca sticla n-are dop si e plina cu apa si uzi toti invitatii,respecta traditia scumpa miresica.
Iertaciunea:trebuie sa iti ceri iertare de la parinti,socri,nasi ca ai facut nu stiu ce (presupun ca te-ai maritat),timp in care un maistru de ceremonii te invatat cum sa te apleci si cum sa saruti mana parintilor,ce sa spui,cum sa te invarti si tot asa.
Apoi,rupe colacul,mananca cat poti din el,ca de,e colacul miresei,arunca-l in 4 colturi cat de aproape sau departe poti,dar nu cumva sa-l dai pe jos,arunca-l in bratele invitatilor.
Dupa hora:Udatul.Mergeti la un "izvor" de apa , scoateti 3 galeti ,puneti busuioc in ele si incepeti sa udati invitatii,poate poate pleaca si scapati de ei :)) Cica ii binecuvantati....
Continuati sa aruncati cu grau si orez,sa spargeti pahare,sa varsati galeti cu apa in care sa puneti bani,sa va sarutati la comanda de cate ori cer invitatii,mireasa trebuie sa se lase furata,mirele trebuie iar sa o rascumpere,dupa ce te-a gatit te dezgateste,apoi se danseaza perinita,ca de,asa e la noi,apoi ia draga mire mireasa in brate si sari peste prag,si cand ajungi acasa te intrebi de ce nu te-i distrat.

1 comentarii:

liuda spunea...

f tare postarea...ai mare dreptate :))))

Trimiteți un comentariu